Veelgestelde vragen

Heeft u een vragen over ons, onze producten en / of diensten? Bekijk hieronder een overzicht van de veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij informeren u graag!

Algemene vragen

Kun je tapijt over tapijt leggen?
Nee, dat is niet mogelijk, tapijt(tegels) kunnen alleen op een egale ondervloer gelegd worden. Tapijt op tapijt gaat verschuiven en kan niet worden bevestigd aan elkaar.

Kun je vinyl altijd leggen?
Vinyl kan alleen op een egale ondervloer gelegd/bevestigd worden en in een ruimte op kamertemperatuur.

Bestellingen

Hoe kan ik een offerte/bestelling aanvragen bij Coby Verhuur?
U kunt uw offerte/ bestelling aan ons doorgeven per e-mail, via onze webshop, per fax of telefoon. Op basis van beschikbaarheid van de artikelen, ontvangt u een offerte of een bevestiging indien er sprake is van een definitieve bestelling.

Is een offerte automatisch een reservering?
De offertes die Coby Verhuur uitbrengt zijn geheel vrijblijvend en hebben een geldigheidsduur van 30 dagen mits anders overeengekomen. Een offerte staat niet gelijk aan een reservering. Pas indien u de offerte ondertekend retourneert per post of e-mail ontvangt u een bevestiging, dat uw offerte een reservering is geworden.

Huurprijs?
De huurprijzen zijn exclusief BTW en overige overheidsheffingen en gelden voor een periode van 10 dagen tenzij expliciet anders vermeld. Uiteraard is het ook mogelijk om materialen te huren voor een eendagsevenement of voor langere perioden. Voor meer informatie kunt u dan contact opnemen via: 0165-318 629.

Is het mogelijk het de huurmaterialen op voorhand te bezichtigen?
U bent altijd welkom. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met ons via: 0165-318 629

Verzekering

Hoe is het geleverde meubilair en/of tapijt verzekerd?
De gehuurde goederen zijn vanaf uitlevering tot aan het moment van retournering voor risico en rekening van de opdrachtgever/huurder. De opdrachtgever/huurder is verplicht deze zaken voor eigen rekening te verzekeren en wel tegen diefstal, beschadigingen en tenietgaan. De verplichting tot verzekeren geldt ook tijdens de periode dat de opdrachtgever/huurder de goederen zelf verhuurt of opslaat.

Levering

Kunt u op iedere locatie materialen bezorgen?
Levering en retourhalen geschiedt uitsluitend op de begane grond. Wanneer hier van moet worden afgeweken kan dit een meerprijs tot gevolg hebben. Deze meerprijs wordt door de opdrachtnemer bepaald op basis van extra uren en inzet van extra (hulp)materialen. Daarnaast dient de plaats van levering altijd goed bereikbaar te zijn waarbij bij eventuele doorgangen een minimale breedte van120 cm vereist is.

  • Levering op locatie
  • Zelfde dag levering mogelijk
  • Hoge kwaliteit meubilair
  • Long-term huren ook mogelijk
  • Gepersonaliseerd meubilair